Титанов прокат

Титанов прокат от snabditel.bg

Предлагаме Ви различни видове титанов прокат.


Титанът много често се използва в сплав с различни метали като алуминий, ванадий, мед, желязо, манган, молибден.


Детайли и изделия от титанови отливки намират широко приложение в авиационната, космическата индустрия и корабостроенето.


Титанов прах също така се използва в пиротехниката като източник на ярко светещи частици. Около 95% от добития титан в световен мащаб се използва под формата на титанов диоксид (Ti02, титанов двуокис, тианвайс), който е ярко бял постоянен пигмент, използван при производството на хартия, бои, пасти за зъби, цимент, пластмаси, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Използва се и за увеличаване на здравината на изделия от въглеродни нишки като тенис ракети, рибарски прътове и стикове за голф. Боята с титанов дихлорид в състава си е значително по-устойчива на високи температури, донякъде със самопочистващи свойства и е слабо податлива на влияния от морска среда.


Благодарение на високото си съотношение здравина-тегло, отличната си корозоустойчивост и свойството му да бъде подлаган на високи температури без да се деформира, титанът се използва във въздухоплавателната индустрия. Титанови елементи се срещат и в автомобилната индустрия, по-специално при състезателните мотори и автомобили поради здравината си и малкото тегло. В масовото производство на автомобили обаче не намира приложение, освен при продуктите от най-висок клас, заради високата си цена.


Титанът се използва при тенис ракети, стикове за голф, рамки и компоненти за велосипеди. През 1999 на пазара е пуснат чук, с глава от титан, който поради по-ниската си тежест е с по-дълга дръжка, което увеличава скоростта на удар и силата прилагана върху пирона. В същото време откатът върху ръката държаща чука е намален до 3% (за сравнение откатът при стандартните стоманени чукове е около 27%). В последно време от титан се произвеждат все повече туристически продукти поради ниската им тежест и висока издръжливост. Също така при конните състезания могат да се наблюдават коне с подкови от титан. Заради издръжливостта си титанът се използва все по масово от бижутерите.


Друго приложение е за направата на корпуси за часовници и рамки за очила, които не предизвикват алергична реакция на кожата.


Титанът често се използва в архитектурата. 4 метровият паметник на Юрий Гагарин в Москва е направен от титан заради атрактивния цвят на метала и връзката му с космическите технологии. Не на последно място детайли от титан се използват като заместители на традиционно стоманени компоненти в оръжейната индустрия, например барабани на револвери или пистолетни рами.


В медицината титанът се използва често заради биосъвместимостта си - не е токсичен и не се отхвърля от организма. Титанът се използва при изработката на заместители на стави и зъбни импланти, които могат да прекарат в организма без външна намеса над 30 години. Благодарение на не-феромагнитните си свойства такива протези не пречат при извършването на ЯМР изследвания.


Форма за запитване

Моля, попълнете полетата, посочени във формата, ако желаете да получите информация от нас или предложение за доставка.Полетата, отбелязани със * са задължителни. Моля, имайте предвид, че сайтът е за търговия на едро!
 
powered by fox contact